Românii au împrumutat statul cu 955 de milioane de lei doar în ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bani lei oferta namara bani

Românii au investit în prima emisiune de titluri de stat Tezaur din anul 2021 lansatã de Ministerul Finanţelor peste 955 de milioane de lei, din care 850.425.746 lei prin unitãţile operative ale Trezoreriei Statului şi 104.853.554 lei prin reţeaua de oficii poştale, a informat MF.

Aceasta reprezintã cea mai mare valoare subscrisã lunar de investitori în cadrul unei emisiuni Tezaur.

Titlurile de stat lansate începând cu 4 ianuarie 2021, cu scadenţa de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,25%, 3,5%, şi 3,75%, sunt în formã dematerializatã şi au valoare nominalã de 1 leu. Dobânda este plãtitã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot rãscumpãra în avans.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Având în vedere interesul foarte ridicat manifestat de populaţie pentru acest instrument de economisire, Ministerul Finanţelor intenţioneazã sã continue cu o frecvenţã lunarã emisiunile în cadrul acestui program pe tot parcursul anului 2021.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite