Românii au construit cu 11% mai puţine case în primele 11 luni din 2012, faţă de acelaşi interval din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada ianuarie-noiembrie 2012, comparativ cu acelaşi interval din 2011, volumul lucrărilor de construcţii a crescut per ansamblu cu 2,3%, anunţă Institutul Naţional de Statistică (INS).Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 11%, respectiv cu 1,5%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor a crescut cu 7,9%.

Pe elemente de structură, la lucrările de construcţii noi, volumul lucrărilor a crescut cu 9,5%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,4%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-8,9%).

Seria sezonieră arată un minus de peste 14%

În seria ajustată sezonier, pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,2%, respectiv cu 2,0%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,8%.
Per ansamblu, volumul lucrărilor de construcţii - serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate - a crescut cu 3,2%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+13,5%). La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 11,3%, respectiv cu 6,5%.
În luna noiembrie, media de volum a lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,4% faţă de aceeaşi lună din anul precedent şi cu 12,5% faţă de octombrie, a mai anunţat INS.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite