România, în infringement din cauza poluării aerului. Autorităţile au patru luni să remedieze deficienţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România, în infringement din cauza poluării FOTO Shutterstock
România, în infringement din cauza poluării FOTO Shutterstock

Comisia Europeană României să îşi protejeze populaţia împotriva poluării aerului şi îi lasă la dispoziţie patru luni pentru a remedia deficienţele.

Comisia solicită României să respecte cerinţele Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător şi un aer mai curat pentru Europa şi să măsoare, să informeze publicul şi să raporteze în mod fiabil cu privire la gravitatea poluării aerului.

În particular, România nu a respectat valorile-limită pentru dioxidul de azot (NO2) în aglomerările Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara şi nu a luat măsuri corespunzătoare pentru a scurta cât mai mult posibil perioadele de depăşire.

Comisia solicită de asemenea clarificări cu privire la monitorizarea corespunzătoare a concentraţiilor de dioxid de azot (NO2) într-una dintre aglomerări (Bucureşti). Prezenţa unor concentraţii ridicate de NO2 implică riscuri pentru sănătatea umană.

Prin urmare, Comisia a decis astăzi să trimită României o scrisoare de punere în întârziere, acordându-i un termen de patru luni pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficienţelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite