Reuters: CEFC China se luptă cu lipsa de cash

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conglomeratul CEFC China Energy se confruntă cu o criză severă de numerar, fiind pregătită să plătească rate anuale de până la 36% pentru finanţare pe termen scurt, au declarat pentru Reuters persoane apropiate situaţiei.

Luna aceasta, media din China a informat că Ye Jianming, preşedintele companiei, a fost anchetat la începutul anului chinezesc, care a demarat pe 16 februarie, pentru presupusele crime economice.

Grupul Guosheng, o firmă de investiţii deţinută de guvernul de la Shanghai, a fost însărcinată să evalueze poziţia financiară a CEFC, ca parte a procesului de restructurare şi preluare, potrivit celor două surse citate de Reuters.

Acestea arată însă că, cel puţin din a doua jumătate a anului trecut, CEFC a luat legătura cu bancheri din umbră - creditori netradiţionali - pentru a lua credite pe termen scurt costisitoare, au declarat şase surse cu cunoştinţe directe, precizând că acesta este un semn al lichidităţii tensionate cu care se confrunta compania.

La începutul lunii ianuarie, CEFC a împrumutat 1 miliard de yuani (158 milioane de dolari) de la Bida Holding Group din Shanghai, cu o rată anuală a dobânzii de 36%.

Compania a abordat, de asemenea, Shenzhen Qianhai Everbright Financial Holding Investment Management, trustul Wanxiang Trust din Zhejiang şi Trustul Bohai International Trust din Hebei, o unitate a HNA Capital, pentru împrumuturi scumpe, au declarat oamenii citaţi.

Qianhai Everbright şi Trustul Bohai International au fost folosite pentru finanţarea tranzacţiilor, în timp ce Wanxiang a fost abordat pentru bani pentru finanţare corporativă.

CEFC a declarat că informaţiile despre împrumuturile sale costisitoare menţionate în poveste nu sunt „corecte”, fără a da un comentariu suplimentar.

„CEFC nu are bani şi se bazează exclusiv pe bani din afară” pentru a menţine compania în funcţiune, a declarat unul dintre oamenii care au cunoştinţe despre situaţia datoriilor CEFC. „Rămâne o întrebare cum va achita toată datoria care urmează să fie plătită”, a declarat sursa citată de Reuters.

Datorie restantă

Conglomeratul din Shanghai împrumuturi pe termen scurt scadente în prima jumătate a anului 2018 de aproximativ 44 de miliarde de yuani (6,94 miliarde dolari), potrivit raportului financiar semestrial din 2017 dezvăluit deţinătorilor de obligaţiuni onshore.

Datoria sa totală s-a ridicat la 117 miliarde de yuani la sfârşitul lunii iunie, comparativ cu activele totale de 169 miliarde de yuani. Acesta a raportat un profit net de 4,5 miliarde de yuani.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite