Ratingul Nokia, trimis şi mai departe în categoria junk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de rating Standard & Poor’s a redus din nou ratingul finlandezilor de la Nokia, după preluarea jumătăţii deţinute de Siemens în producătorul de echipamente telecom Nokia Siemens pentru 1,7 miliarde de euro.

Ratingul a fost scăzut de la BB- la B+, cu patru nivele sub cel recomandat investiţiilor şi având o perspectivă stabilă, notează Bloomberg. S&P apreciază că lichidităţile Nokia ar putea scădea până la 1,3 miliarde de euro până la finele acestui an.

Şi Moody’s a pus sub analiză producătorul finlandez, în vreme ce Fitch Ratings a anunţat că achiziţia va pune presiune asupa balanţei contabile a companiei. Nokia este al doilea mare producător mondial de telefoane simple, după Samsung, şi are datorii de 5,27 miliarde de euro.

Prin preluarea integrală a Nokia Siemens, societatea va avea acces la fluxurile de bani produse de aceasta: unitatea a avut un profit de 899 milioane de euro în primul trimestru din 2013 iar în ultimele trei luni din 2012 a fost chiar de 1,19 miliarde de euro.

Nokia a fost recent în centrul unor zvonuri privind preluarea. Wall Street Journal a scris că Microsoft a discutat cu Nokia preluarea diviziei de telefonie, în timp ce oficialii Huawei anunţau că ar dori să preia compania scandinavă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite