Ratele la credite vor putea fi amânate, printr-o simplă cerere, aproape şase luni. Florin Cîţu: E o păsuire, nu ştergem rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat marţi că joi aprobă o ordonanţă de urgenţă prin care permite românilor să solicite amânarea ratelor la credite, printr-o simplă cerere depusă la bancă. Perioada de amânare va fi mai lungă, „mai aproape de şase luni”, a spus oficialul.

Florin Cîţu a declarat, la Digi24, că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă prin care persoanele care nu-şi pot plăti ratele vor putea cere băncilor de la care au contractat creditele o amânare, fără să prezinte vreun document justificativ.

„E o soluţie pentru o durată mai mare, pentru persoane fizice şi persoane juridice. Nu trebuie niciun certificat. Cel care are nevoie de o păsuire va putea apela la această măsură”, a anunţat ministrul.

El a precizat că va fi necesară o simplă cerere la bancă pentru a solicita amânarea ratelor. „E o variantă prin care nu creăm alte probleme birocratice. Nu există condiţionalităţi”, a spus el.

Cîţu a menţionat că perioada de amânare va fi „mai aproape de şase luni” şi ratele ar urma să fie plătite ulterior. 

„Perioada va fi mai mare de luna în care este stare de urgenţă. Nu ştim ştim cât va dura această perioadă şi credem că e nevoie de o perioadă după aceea pentru a reveni la normal. Trebuie să se extindă perioada şi după perioada de stare de urgenţă. Cu băncile am agreat o variantă, va fi extinsă pe o perioadă mai lungă de timp, mai aproape de şase luni”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24.

El a precizat că forma finală va fi decisă în şedinţa de Guvern de joi, actul normativ fiind 90% gata.

„Este o păsuire, nu putem să ştergem rate, e o păsuire care ţine şi după starea de urgenţă, vor fi măsuri care să îi ajute şi după aceea. Pentru persoane juridice avem măsuri, căutăm şi pentru persoane fizice”, a spus ministrul.

Măsura va fi valabilă de când va fi publicată în Monitorul Oficial.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite