Radu Gheţea: CEC Bank ar putea fi următoarea bancă listată la bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghetea spune că CEC s-ar putea lista sau ar putea atrage în acţionariat o bancă internaţională
Ghetea spune că CEC s-ar putea lista sau ar putea atrage în acţionariat o bancă internaţională

CEC Bank ar putea fi următoarea listare a unei bănci în România. Când s-a vorbit de creşterea capitalului CEC, se lua în calcul fie o listare, fie atragerea în acţionariat a unor instituţii bancare internaţionale gen IFC (International Financial Corporation), urmată de privatizare, şi a treia posibilitate era o combinaţie, a spus astăzi Radu Ghetea, şeful CEC Bank, în cadrul seminarului EU COFILE; organizat de Banca Naţională şi Alpha Bank.


Acesta a spus că atunci când au existat discuţii privind creşterea capitalului băncii aceasta a fost condiţionată de creşterea randamentului capitalurilor proprii (ROE), ceea ce este însă imposibilă, pe termen scurt, în condiţiile în care capitalul creşte.

Gheţea a mai spus că „rata creditelor neperformante va fi cu siguranţă sub 10% în 2016, o rată ce va fi mai aproape de tot ce se întâmplă în toată Europa. Trebuie să fim în media europeană cu această rată. Însă în Italia, Anglia, Spania, statele au pompat bani importanţi în salvarea sistemelor bancare”.   

„La noi s-au pompat 2,3 – 2,5 miliarde de euro, mai trebuie aşteptat ca acest nou capital să devină profitabil. Ultima perioadă ne-a demonstrat că investiţia în bănci nu este cea mai bună din punct de vedere a randamentului rapid”, a mai spus Gheţea.  

Potrivit şefului CEC Bank, sistemul bancar va încheia pe profit în acest an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite