PSD cere premierului să nu atace la CCR legea dării în plată şi să amâne liberalizarea preţului la utilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Daniel Zamfir a cerut în mod public premierului Ludovic Orban să nu atace la Curtea Constituţională legea dării în plată, dar şi să amâne, prin Hotărâre de Guvern implementarea liberalizării preţurilor la utilităţi.

„Cer public domnului prim-ministru Ludovic Orban să nu conteste la Curtea Constituţională legea dării în plată pentru că în acest mod nu ar face decât prelungească suferinţa celor care de ani de zile sunt în pragul ruinei şi duc povara ratelor la bancă”, a afirmat senatorul social-democrat Daniel Zamfir, citat de news.ro.

Acesta a precizat că actul normativ mai prevede că cei care apelează la această lege nu vor fi introduşi în baza de date privind rău platnicii 

Zamfir mai spune că PSD va vota în Camera Deputaţilor, ca for decizional, alte acte normative care privesc protejarea populaţiei în faţa băncilor sau a recuperatorilor de creanţe.

„În săptămânile următoare, PSD va vota în Camera Deputaţilor legea plafonării dobânzilor, va vota legea privind protecţia oamenilor împotriva executărilor silite şi, nu în ultimul rând, recenta lege adoptată de Senatul României care priveşte faptul că preţul contractului la utilităţi şi prestări servicii se va exprima numai în lei. Suficient populaţia României a suportat nemeritat devalorizarea monedei naţionale în raport cu monedele străine, ca atare, preţul la utilităţi şi servicii va fi exprimat în lei”, a mai afirmat Daniel Zamfir.

Zamfir a cerut premierului „să amâne ceea ce Guvernul Cioloş decisese, şi anume liberalizarea preţului la utilităţi”, solicitând ca prin hotărâre de guvern să fie amânată liberalizarea acestor preţuri.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite