Profitul Nuclearelectrica a scăzut anul trecut de trei ori din cauza taxei pe stâlp şi a excedentului de energie din piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala nucleară de la Cernavodă produce 18% din necesarul ţării noastre
Centrala nucleară de la Cernavodă produce 18% din necesarul ţării noastre

Compania de stat Nuclearelectrica a înregistrat anul trecut un profit net de 137 de milioane de lei, de peste trei ori mai mic faţă de rezultatul de 423 de milioane de lei din anul 2013, în principal din cauza taxei pe stâlp, dar şi a scăderii veniturilor, care s-au ridicat în 2014 la 1,8 miliarde de lei, faţă de două miliarde de lei în 2013.

Totuşi, Nuclearelectrica arată, într-un comunicat transmis luni Bursei de Valori Bucureşti, că profitul net preliminat pentru anul trecut este peste nivelul aprobat de acţionari cu 391%.

Cheltuielile din exploatare ale Nuclearelectrica au crescut în 2014 cu 2%, la 1,6 miliarde de lei, de la nivelul de 1,59 miliarde de lei din 2013.

Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a coborât anul trecut la 606 milioane de lei, de la 894 milioane de lei în 2013.

Rezultatele financiare aferente anului 2014 sunt preliminare şi neauditate.

Nuclearelectrica este operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, care produce anual circa 18% din consumul naţional. Compania este controlată de către Ministerul Energiei, care are 82,48%, restul fiind controlat de către Fondul Proprietatea şi micii acţionari de pe bursă.

Mai puteţi citi:

[<a href="//storify.com/phradamon666/nuclearelectrica" target="_blank">View the story "nuclearelectrica" on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite