Profitul Delta depășește estimările datorită creșterii numărului de călătorii internaționale

0
Publicat:

Delta Air Lines a raportat joi un profit trimestrial peste așteptări, datorită numărului mare de călătorii internaționale, dar și-a redus perspectivele pentru întregul an din cauza costurilor mai mari cu combustibilul.

turistă în fața ecranelor informative din aeroport
Profitul Delta depășește estimările datorită creșterii numărului de călătorii internaționale

Trimestrul puternic vine pe fondul unei cereri interne mai slabe, ceea ce a dus la îngrijorări legate de faptul că consumatorii își reduc cheltuielile de călătorie pe fondul epuizării economiilor gospodăriilor, al reluării rambursării împrumuturilor pentru studenți și al ratelor ridicate ale dobânzilor.

Ed Bastian, directorul executiv al Delta, a avertizat că nu trebuie interpretat ca o tendință mai largă a industriei. Într-un interviu, el a declarat că cererea pentru produsele Delta rămâne „ridicată”, deoarece clienții săi se află într-o „stare foarte sănătoasă”.

Afacerile noastre interne sunt foarte puternice”, a spus el. Acțiunile transportatorului american au crescut cu aproximativ 1% în tranzacțiile de dimineață.

Cu toate acestea, un salt al costurilor cu combustibilul pune presiune asupra profiturilor. Delta se așteaptă acum la un profit ajustat de 6 - 6,25 dolari pe acțiune în acest an, față de 6 - 7 dolari pe acțiune estimat în iulie.

Compania a raportat un profit ajustat de 2,03 dolari pe acțiune pentru al treilea trimestru, peste așteptările analiștilor, de 1,95 dolari, potrivit datelor LSEG, ajutat de o creștere de 35% a veniturilor din pasagerii internaționali față de anul trecut.

Delta a precizat că cererea de călătorii în străinătate a rămas puternică în sezonul de toamnă.

În trimestrul din decembrie, compania aeriană se așteaptă la un profit ajustat cuprins între 1,05 și 1,30 dolari pe acțiune. Asta în comparație cu cei 1,11 dolari estimați de analiștii de pe Wall Street.

Aceasta a prognozat o marjă operațională ajustată de 9% până la 11% în trimestrul al patrulea, cu o creștere a veniturilor de 9% până la 12% de la an la an.

Transportatorul... cu siguranță nu ni se pare o entitate ale cărei fundamente să fie afectate de vreo încetinire a cererii”, a declarat analistul Stephen Trent de la Citi Research.

Graba călătorilor de a recupera timpul pierdut în timpul pandemiei a permis transportatorilor americani să atenueze presiunile inflaționiste prin creșterea tarifelor.

Cu toate acestea, tarifele companiilor aeriene au înregistrat o scădere de două cifre față de anul trecut. Prețurile biletelor pentru călătoriile de sărbători sunt, de asemenea, în scădere.

Datele agenției de turism online Hopper arată că prețul mediu al biletelor de avion interne dus-întors pentru vacanța de Ziua Recunoștinței, luna viitoare, a scăzut cu 14% față de anul trecut. În mod similar, tarifele pentru sezonul călătoriilor de Crăciun sunt cu 12% mai mici decât în urmă cu un an.

Transportatorul ultra low-cost Spirit Airlines și-a redus luna trecută perspectivele de profit pentru al treilea trimestru, citând „activitatea promoțională sporită cu reduceri mari”. Frontier Airlines a declarat că se confruntă cu presiuni pentru a oferi tarife "foarte, foarte mici" pentru a-și umple avioanele.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite