Privatizarea CFR Marfă: au mai rămas în cursă doar Transferoviar şi Grup Feroviar Român. Americanii de la OmniTRAX n-au mai depus ofertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma analizării documentelor depuse de candidaţi, comisia de privatizare a CFR Marfă a constatat că SC Grup Feroviar Român SA şi Asocierea SC Transferoviar Grup S.A. & Donau Finantz GMBH au depus ofertele preliminare şi neangajante, în timp ce „plicul depus de către OmniTRAX Inc. nu conţinea oferta preliminară şi neangajantă“, anunţă Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor informează că, în cadrul procesului de privatizare a SNTFM CFR Marfă SA, s-a încheiat procedura de verificare a documentelor depuse de către cei trei investitori înscrişi pe lista scurtă, în etapa de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante.

Potenţialii cumpărători aveau obligaţia depunerii plicurilor conţinând ofertele preliminare şi neangajante precum şi comentariile asupra cadrului contractual, până miercuri, 5 iunie 2013, ora 16.00, acesta fiind termen de decădere .

Urmează sesiuni de clarificări

Astfel, „conform Anunţului, Comisia de Privatizare constituită la nivelul Ministerului Transporturilor va organiza şi susţine sesiuni de clarificări cu potenţialii ofertanţi care au depus documentaţia completă, şi anume ofertele preliminare şi neangajante şi comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni, respectiv cu S.C. GRUP FEROVIAR ROMÂN S.A. şi Asocierea S.C. TRANSFEROVIAR GRUP S.A. & DONAU FINANTZ GMBH.

Următoarea etapă: 19-20 iunie

Pentru a participa la ultima etapă, respectiv licitaţia cu ofertă în plic, documentele de participare trebuie depuse până cel târziu în data de 19 iunie 2013, ora 12.00, acest termen fiind unul de decădere.

În data de 20.06.2013, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitaţie, a ofertelor de cumpărare de acţiuni depuse şi va stabili ofertantul adjudecatar .

Privatizarea SNTFM CFR Marfă SA se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet de 51% din capitalul social al Societăţii, precizează Ministerul Transporturilor.

Procesul de privatizare se desfăşoară în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 88/1997, cu modificările şi completările ulterioare, cu Legea nr.137/2002 cu modificările şi completările ulterioare, cu H.G. nr.577/2002, cu modificările şi completările ulterioare şi cu H.G. nr. 46/2013.

Ministerul Transporturilor a anunţat ieri că toţi cei trei investitori înscrişi în cursa pentru CFR Marfă au depus ofertele preliminare si neangajante.  

Cei trei investitori care s-au precalificat în procesul de privatizare a CFR Marfă sunt compania americană OmniTRAX, Grup Feroviar Român (GFR) şi asocierea Transferoviar Grup şi Donau Finanz GMBH. 

Cei trei investitori interesaţi de preluarea CFR Marfă nu sunt la prima încercare. Iniţial, procedura demarată la 8 mai a eşuat pentru că niciunul dintre cei trei nu s-au precalificat mai departe la privatizare întrucât documentaţia era incompletă. Ulterior, procedura s-a reluat de la zero, o parte din condiţiile din caietul de sarcini au fost modificate de Ministerul Transporturilor, iar, la 23 mai, cei trei investitori au intrat pe lista scurtă în cursa pentru CFR Marfă. 


 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite