Principalele burse europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere, Stoxx 600 cu 1%, după date privind temperarea inflaţiei în SUA

0
0
foto pixabay
foto pixabay

Principalele burse europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în urcare, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat cu 1%, susţinut de creşterea acţiunilor din sectorul de retail cu 3%, în timp ce majoritatea sectoarelor au avut o evoluţie pozitivă, după date privind temperarea inflaţiei în Statele Unite, transmite CNBC.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 1,23%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,52%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a urcat cu 0,25%.

Preţurile pe care consumatorii americani le plătesc pentru o varietate de bunuri şi servicii au crescut cu 8,5% în iulie, în termeni anuali, un ritm încetinit faţă de luna precedentă, în mare parte datorită scăderii preţurilor benzinei.

Pe o bază lunară, preţurile au rămas constante, deoarece preţurile energiei au scăzut cu 4,6%, iar cel al benzinei cu 7,7%. Acest declin a compensat o creştere lunară de 1,1% a preţurilor alimentelor şi un avans de 0,5% al costurilor de locuit.

În Germania, preţurile de consum au crescut în iulie cu 7,5% în termeni anuali şi cu 0,9% faţă de luna iunie, fiind conforme cu aşteptările analiştilor.

Evoluţia acţiunilor companiilor europene depinde în mare măsură de rezultatele financiared raportate de acestea.

Ahold Delhaize, ABN AMRO, E.On, TUI Group, Metro, Deliveroo, Prudential şi Aviva s-au numărat printre marile companii care au raportat miercuri rezultatele trimestriale.

Acţiunile asigurătorului britanic Aviva au crescut cu 12% după rezultatele bune raportate pentru prima jumătate a anului.

Titlurile Ahold Delhaize au avansat cu aproape 8%. Retailerul olandez a publicat profituri ridicate în trimestrul al doilea şi a renunţat la planurile de a se separa de divizia de produse nealimentare Bol.com, din cauza condiţiilor nefavorabile de piaţă.  

Acţiunile Vestas au urcat cu aproape 9%. Compania daneză de turbine eoliene şi-a menţinut previziunile financiare, în pofida neconfirmării aşteptărilor privind profiturile din trimestrul al doilea, şi a declarat că puterea sa de stabilire a preţurilor se îmbunătăţeşte.

Titlurile companiei farmaceutice germane Evotec au scăzut cu 8%, în urma retrogradării ratingului acestora de către Morgan Stanley.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite