Primăriile pot instala pe banii statului staţii de reîncărcare a maşinilor electrice. AFM a prelungit termenul de înscriere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile administrativ-teritoriale din reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti pot depune până la 13 decembrie cererile de finanţare pentru staţii de reîncărcare a maşinilor electrice, a informat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Administraţia Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ până la data de 13 decembrie 2019.

Obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică.

Solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale - reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 milioane lei.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant. Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite în funcţie de numărul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Suma maximă finanţată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei staţii de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile.

Din fondurile totale alocate de stat se pot monta 484 de staţii de reîncărcare

.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite