Preţurile petrolului au scăzut marţi cu 2%, din cauza îngrijorării provocate de restricţiile legate de Covid-19 din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto shutterstock
Foto shutterstock

Marţi, preţurile petrolului au scăzut cu 2% din cauza îngrijorării provocate de restricţiile impuse în China legate de Covid-19.

Noile restricţii din capitala Chinei au avut un impact mult mai mare decât sprijinul statelor Uniunii Europene pentru un posibil embargo asupra petrolului rusesc, relatează news.ro. 

La Beijing sunt raportate zilnic zeci de cazuri noi de Covid-19, iar oamenii sunt testaţi în masă pentru a evita impunerea unor restricţii la fel de drastice precum cele de la Shanghai, de luna trecută. 

Preţul ţiţeiului Brent, de referinţă pe piaţa internaţională, a scăzut cu 2.04 dolari sau cu 1.9%, la 104.54 de dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 2.06 dolari sau cu 2%, la 103.11 dolari pe baril. 

”Există îngrijorări reale cu privire la faptul dacă cererea chineză, care este un factor uriaş în cererea globală, va rămâne puternică în 2022”, a declarat Gary Cunningham, director la Tradition Energy.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite