Preţurile petrolului au fluctuat puternic joi, revenind pe creştere după pierderi mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrol
Petrol

Preţurile petrolului au fluctuat puternic joi, revenind pe creştere după pierderi mari. Creşterile au apărut odată cu anunţul oficialilor chinezi care plănuiesc să reducă restricţiile la Shanghai, ceea ce ar putea reduce şi mai mult oferta cu energie la nivel mondial, în timp ce dolarul a cedat o parte din câştigurile recente.

Ţiţeiul Brent şi ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu aproape 5 dolari pe baril în doar câteva ore, recuperând pierderile de la începutul acestei săptămâni, relatează news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrare în iulie, de referinţă la nivel mondial, au crescut cu 1.45 de dolari pe baril, având o creştere de 1.45% la 110.57 de dolari pe baril. 

Contractele futures pentru ţiţeiul WTI cu livrare în iunie, de referinţă în SUA, au crescut cu 66 de cenţi, până la 110.16 dolari pe baril, după ce suferiseră o scădere la 105.13 dolari. 

”Piaţa a fost extrem de volatilă. Piaţa reacţionează la tot felul de titluri diferite din oră în oră, iar mişcarea de pe pieţele petroliere de la o zi la alta devine şi mai exagerată”, a declarat Andrew Lipow, preşedintele Lipow Oil Associates din Houston.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite