Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 3%, uciderea civililor lângă Kiev provocând discuţii despre noi sancţiuni împotriva Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto shutterstock
foto shutterstock

Preţul petrolului a crescut cu peste 3% pe fondul situaţiei din Becea, acolo unde au fost ucişi un număr foarte mare de civili, după retragerea trupelor ruse. Investitorii sunt îngrijoraţi de o reducere a ofertei, deoarece numărul mare de decese a civililor din Ucraina creşte presiunea ţărilor europene de a impune noi restricţii sectorului energetic al Rusiei.

Luni, preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 3%, sau mai exact cu 3.14 dolari, ajungând la 107.53 dolari pe baril, de referinţă la nivel global.

Preţul ţiţeiului West Texas Intermediate a crescut cu 4%, sau mai exact cu 4.01 dolari, ajungând la 103/2 dolari pe baril, de referinţă pe piaţa americană.

Aliaţii din Occident vor stabili noi sancţiuni împotriva Rusiei în zilele următoare. Cancelarul german, Olaf Scholz, a spus că preşedintele rus şi susţinătorii săi vor "simţi consecinţele" evenimentelor tragice care au avut loc la Bucea, localitate din apropierea Kievului. 

De asemenea, preşedintele francez Emmanuel Macron a sugerat noi sancţiuni pentru petrol şi cărbune, acesta afirmând că există "indicii foarte clare care indică crime de război" desfăşurate de armata rusă pe teritoriul Ucrainei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite