Preţurile gazelor naturale au crescut luni, după ce Gazprom a anunțat că va opri livrările prin conducta Nord Stream 1

0
Publicat:

Preţurile gazelor naturale europene au crescut luni, după ce Gazprom a anunțat că va închide conducta Nord Stream 1 timp de trei zile, de la sfârșitul lunii august.

Gazprom a anunat că va opri livările prin conducta Nord Stream 1 timp de 3 zile Foto Shutterstock
Gazprom a anunat că va opri livările prin conducta Nord Stream 1 timp de 3 zile Foto Shutterstock

Conducta Nord Stream 1, cea mai mare infrastructură de gaze din Europa, va fi închisă timp de 3 zile, de la sfârșitul lunii august, potrivit news.ro. 

Noile lucrări de întreţinere neprogramate la conducta Nord Stream 1 adâncesc disputa privind gazele transportate din Rusia către țările europene şi amplifică atât riscul unei recesiuni, cât şi al penuriei în timpul iernii.

Preţul gazelor pe termen de o lună la hub-ul olandez TTF, o referinţă europeană pentru tranzacţionarea gazelor naturale, a crescut luni cu 19%, ajungând la 291,5 euro (291,9 dolari) pe megawatt oră.

Gazprom a anunțat vineri că oprirea e determinată de faptul că singurul compresor al conductei rămas în funcțiune trebuie să fie verificat. Așadar, livrările de gaze vor fi suspendate în intervalul 31 august-2 septembrie.

Livrările vor fi reluate cu un volum de 33 de milioane de metri cubi pe zi, după finalizarea lucrărilor de mentenanță, potrivit declarațiilor gigantului energetic Gazprom. Acesta a subliniat că se vor relua livrările de gaze cu "condiția să nu fie identificate defecțiuni". 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite