Prețul polițelor RCA, plafonat pe încă 3 luni, nu pe 6 luni cum a comunicat Guvernul

0
Publicat:

preţului poliţelor RCA la nivelul din februarie 2023 a fost aprobată de Guvern pe o perioadă de trei luni, începând cu 1 ianuarie, până în martie 2024, nu pe 6 luni, a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Cineva ține o poliță RCA pe volanul mașinii
Tarifele RCA sunt plafonate doar pe următoarele 3 luni, nu pe 6 cum anunțase joi Guvernul

"Este un bun prilej să revin cu o rectificare faţă de o decizie luată ieri. E vorba despre extinderea plafonării preţului pentru poliţe RCA pe anul 2024, începând cu 1 ianuarie. Se extinde acel termen la trei luni, nu la şase luni, cum am comunicat ieri. O foarte bună observaţie însuşită în şedinţa de guvern ieri este aceea că Legea concurenţei permite prelungirea termenului într-o situaţie excepţională cu şase luni de zile, dar după aceea se poate prelungi această excepţie numai pe module de câte trei luni", a explicat Constantin după şedinţa de guvern.

El a precizat că, în consecinţă, prelungirea plafonării preţului RCA a fost făcută până în martie.

"Deci, plafonarea RCA se va menţine cât va fi nevoie pentru reglementarea pieţei, dar în etape de câte trei luni. Deocamdată, suntem 1 ianuarie până în martie inclusiv şi, dacă necesitatea va exista, ea va fi extinsă, după aceea, printr-o decizie similară luată cu cea de ieri", a mai explicat Constantin.

Joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, anunţase că Guvernul a aprobat prelungirea plafonării cu încă şase luni a poliţelor RCA la nivelul din februarie 2023, la care se adaugă rata inflaţiei de maximum 6,8%. 

„E o decizie importantă pentru că România are un parc auto extrem de consistent. A plafonat pentru încă şase luni Executivul tarifele de primă practicate de către asigurători începând cu luna ianuarie 2024, însă asigurătorilor li se permite actualizarea preţurilor poliţelor cu rata inflaţiei, dar nu mai mult de 6,8%", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului, prin aplicarea acestei măsuri se combate „creşterea excesivă a preţurilor" şi este vizată stabilizarea graduală a pieţei de asigurări RCA.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite