Preşedintele Cehiei: Grecia şi-ar putea achita datoria prin construirea de centre de deportare a migranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia ar putea să-şi plătească datoria externă prin găzduirea de centre de deportare a migranţilor, oferind astfel Europei o soluţie alternativă în gestionarea acestei crize a migraţiei, a propus, duminică, preşedintele ceh Milos Zeman, citat de Reuters.

Preşedintele Cehiei a declarat, în timpul unui inteviu acordat unui post de televiziune ceh, că unul dintre consilierii săi i-a sugerat această idee, „o idee originală prin care ar fi împuşcaţi doi iepuri dintr-un foc”, notează Reuters.

„Centrele de detenţie ar putea fi construite pe insulele greceşti de unde imigranţii care ajung în Europa ar urma să fie deportaţi şi astfel Grecia, prin menţinerea acestor centre de detenţie, ar putea să-şi plătească datoriile faţă de creditorii internaţionali”, a explicat preşedintele ceh.

Zenman este de părere că integrarea comunităţilor musulmane în statele europene este „practic imposibilă” şi a clasficat fluxul de imigranţi din Europa drept o „invazie organizată”.

Ministerul grec de externe a refuzat să comenteze referitor la declaraţiile de duminică ale lui Zenman.

Premierul Greciei Alexis Tsipras a criticat restricţiile de la frontiera cu Macedonia şi a adăugat că Grecia va face presiuni pentru solidaritatea cu refugiaţii şi repartizarea echitabilă a sarcinilor între statele Uniunii Europene, la summitul de luni.

Totodată, Tsipras a acuzat Austria şi ţările baltice că „ruinează Europa”, prin încetinirea fluxului de migranţi şi refugiaţi spre nord, din Grecia, unde sunt blocate circa 30.000 de persoane, care aşteaptă ca Macedonia să-şi redeschidă graniţa astfel încât acestea să se poată îndrepta către Germania.

„Europa se află într-o criză nervoasă”, a declarat Tsipras comitetului central al partidului Syriza. „O Europă a fricii şi a rasismului va pune stăpânire pe o Europă a solidarităţii?”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite