Preşedintele ANAT: Va fi dezastruos dacă nu deschidem sezonul la 15 iunie. Nu mai putem să ţinem oamenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii aşteaptă cu nerăbdare deschiderea sezonului, iar întârzierea chiar şi cu o săptămână a redeschiderii restaurantelor şi a hotelurilor va fi o lovitură extrem de gravă, a declarat la Digi24 Nicolae Demetriade, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) .

„Guvernanţii ar trebui să înţeleagă că e aşteptat cu nerăbdare momentul 15 iunie, întârzierea chiar cu o săptămână peste această dată ar genera o mare dezamăgire, iar pentru hoteluri, restaurante ar fi o lovitură extrem de gravă. Nu se mai poate aştepta în continuare. Toate măsurile au fost luate de hotelieri, de terase, de restaurante, se conformează cu toate restricţiile, s-au făcut costuri suplimentare pentru fiecare terasă, restaurant. Am cerut Guvernului să nu mai aşteptăm şi să fim anunţaţi înainte, este foarte important ca repornirea să aibă loc cât mai curând. În această situaţie când veniturile sunt mult limitate, trebuie să redăm încrederea clienţilor în măsurile luate în industrie”, a spus preşedintele ANAT.

Potrivit lui Demetriade, numărul mare de turişti prezenţi la mare şi la munte în acest weekend arată dorinţa turiştilor ca sezonul estival să fie redeschis.

„Nu mai putem să ţinem oamenii. Mai mult, efectul asupra hotelierilor va fi  dezastruos dacă nu reuşim să deschidem sezonul la 15 iunie. Ne aşteptăm ca redeschiderea să se facă gradual", a adăugat Demetriade.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite