Prejudiciu de peste 4,73 milioane de euro din tranzacţii fictive cu zahăr şi ulei alimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea de trei firme a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,73 milioane de euro (21,32 milioane de lei) prin sustragerea de la plata către bugetul de stat a TVA şi impozitului pe profit, arată reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF).

Antifrauda a a sesizat în ianuarie procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care au efectuat joi 20 de percheziţii la domiciliul şi la sediile unor firme de pe raza judeţelor Timiş, Bihor, Dolj şi Mehedinţi.

Cele trei firme au înregistrat achiziţii şi livrări fictive de zahăr, ulei de floarea-soarelui şi materiale de construcţii, necesare creării unei provenienţe aparent licite şi diminuării masei impozabile, se arată într-un comunicat al Fiscului.

DIICOT a anunţat joi dimineaţă că mai multe percheziţii sunt derulate în judeţele Timiş, Bihor, Dolj şi Mehedinţi, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 17 milioane de lei, fiind vizat şi omul de afaceri sirian Waari Ghessan care are afaceri în Timiş, fost partener de afaceri al lui Georgică Cornu.

Percheziţii au avut loc şi la locuinţa omului de afaceri sirian, precum şi la sediul firmei sale care are ca obiect de activitate comerţul cu apă minerală, sucuri şi alte produse.

Anchetatorii spun că Waari Ghessan ar fi fost liderul unei reţele care, între anii 2010- 2015, a prejudiciat statul. Concret, omul de afaceri nu ar fi declarat venituri obţinute în urma vânzării produselor şi ar fi introdus în contabilitate facturi privind operaţiuni fictive desfăşurate cu alte firme conduse de rude şi apropiaţi, firme care aveau sediile în Bihor, Dolj şi Mehedinţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite