Prada vrea să obţină o evaluare de 1 miliard de dolari la listarea la bursa din Milano

0
0
casa de moda prada foto news

Grupul italian de lux Prada vrea să obţină o evaluare de cel puţin 1 miliard de dolari într-o a doua listare la Milano şi lucrează cu Goldman Sachs Group pentru pregătirile preliminare, potrivit unui articol publicat de Bloomberg, preluat de Reuters.

Listarea va avea loc probabil anul viitor, compania dorind să strângă fonduri prin vânzarea de noi acţiuni la Milano, se arată în articol, care citează persoane familiarizate cu problema.

O listare dublă în Europa ar ajuta grupul de lux listat la Hong Kong să-şi lărgească baza de investitori, deoarece unele fonduri pot investi doar în acţiuni europene sau americane.

Preşedintele Prada, Paolo Zannoni, a declarat luna trecută că o listare secundară la Milano este o posibilitate, dar nu o prioritate pentru Prada, adăugând că nu a fost luată nicio decizie în această privinţă.

Co-directorul general Miuccia Prada şi soţul ei, omul de afaceri italian Patrizio Bertelli, este puţin probabil să-şi reducă participaţia la companie. Cei doi au o participaţie de 80% la companie.

Prada şi consilierii săi lucrează la complexitatea listării duale Hong Kong-Milano şi nu au fost luate decizii finale cu privire la momentul sau dimensiunea acesteia.

Prada şi Goldman Sachs nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii din partea Reuters.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite