PPF şi Home Credit anunţă un acord de vânzare a activelor lor bancare din Rusia către un grup de investitori locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

PPF şi Home Credit anunţă semnarea unui acord de vânzare a activelor şi filialelor lor bancare din Rusia către un grup de investitori individuali condus de Ivan Tyryshkin.

Achiziţia Home Credit şi Finance Bank (HCFB) şi a filialelor sale de către grupul menţionat mai sus va duce la o retragere a Home Credit Group de pe piaţa rusă.

Ivan Tyryshkin a avut un rol esenţial în crearea fundamentelor care au stat la baza pieţelor financiare moderne din Rusia, în calitate de director executiv al RTS Stock Exchange. Un investitor în mai multe companii fintech proeminente din Rusia, pe care le-a dezvoltat, Ivan este unul dintre fondatorii SPB Exchange, iar în prezent este preşedintele consiliului de administraţie al acesteia, precum şi unul dintre cei mai mari acţionari. SPB Exchange este una dintre cele mai importante platforme fintech cotate la bursă din regiune. 

În cadrul tranzacţiei, Bank Home Credit din Kazahstan, o filială a HCFB, va fi vândută acţionarilor şi managerilor de top selectaţi ai PPF şi Home Credit. 

Această tranzacţie va fi realizată într-un mod organizat şi structurat astfel încât să asigure continuitatea pentru angajaţii şi clienţii Home Credit din Rusia şi Kazahstan. HCFB şi filialele sale operează eficient şi în conformitate cu mediul de reglementare şi juridic actual din Rusia şi Kazahstan. 

PPF Group operează în 25 de ţări, investind în mai multe sectoare, inclusiv în servicii financiare, telecomunicaţii, mass-media, biotehnologie, imobiliare şi inginerie. PPF Group are operaţiuni din Europa până în America de Nord şi în Asia. Grupul deţine active în valoare de 40,3 miliarde de euro şi are 80.000 de angajaţi la nivel global (30 iunie 2021). 

Înfiinţată în 1997, Home Credit este un furnizor global de credite de consum, cu operaţiuni în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est, Comunitatea Statelor Independente şi de Sud-Est, precum şi în India şi China. Compania cu sediul în Praga, Republica Cehă, oferă împrumuturi negarantate, cu scop precis, împrumuturi în numerar şi produse de creditare revolving atât online, cât şi în magazinele de retail partenere. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite