Povestea românului care duce uleiul de cânepă în Asia: planurile unei afaceri unice în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Lăzărescu FOTO Mediafax
Dan Lăzărescu FOTO Mediafax

Fost acţionar Medicover şi TotalSoft, Dan Lăzărescu a pariat în urmă cu şapte ani pe o afacere care pentru mulţi este şi astăzi o necunoscută. La Salonta funcţioneaza singurul procesator de seminţe de cânepă din Europa, produsele fabricate aici ajungând pe trei continente.

A început prin cultivarea de cânepă, proiect care a eşuat însă, Dan Lăzărescu pierzând cei 60.000 de euro investiţi. În 2006 a accesat fonduri SAPARD şi un an mai târziu fabrica de la Salonta începea producţia cu doar 4 angajaţi. Investiţia iniţială a fost de circa 1,6 milioane euro.

Şase ani mai târziu, business-ul Canah număra 23 de angajaţi, care lucrează în două schimburi datorită cererii mari pe plan extern. 80% din producţie este reprezentat de exporturi, principalele pieţe fiind Marea Britanie, Germania şi Olanda.

„Piaţa s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 5-6 ani, vindem tot mai mult şi în România. Pe plan local vindem mai mult ambalat, în străinătate mai mult la vrac. Dacă în afară vorbim de tone, în România vorbim de sticluţe”, explică Dan Lăzărescu.

Citeşte pe wall-street.ro mai multe despre afacerea cu cânepă dezvoltată de Dan Lăzărescu

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite