Ponta: Există listă de aşteptare pentru case de marcat, chelnerii aleargă după clienţi cu bon fiscal. Sunt transformări benefice pentru societatea românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta afirmă că a primit informaţii potrivit cărora un club de noapte din Mamaia a raportat încasări pe o singură seară comparabile cu întregul sezon de anul trecut, că există o listă de aşteptare pentru livrarea caselor de marcat iar chelnerii „aleargă“ după clienţi cu bonul fiscal.

„Îmi spunea - nu dezvălui sursa - că, într-o singură seară, un club faimos din Mamaia a avut încasări cât tot sezonul trecut. Mă gândeam: românii deodată s-au hotărât să consume într-o seară mai mult decât tot anul trecut sau poate că nu era chiar aşa... Important este că, deodată, pentru casele de marcat este listă de aşteptare, că deodată aleargă chelnerul după tine cu bonul fiscal... sunt transformări pe care eu le consider benefice pentru societatea românească şi lucruri cu care turistul internaţional s-a obişnuit deja“, a spus Ponta la o conferinţă privind turismul, în care s-a referit şi la combaterea evaziunii fiscale.

Controalele inspectorilor de la Antifraudă au determinat ca unele localuri de pe litoral să fiscalizeze încasări zilnice de sute de mii de lei, arata Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), duminică, 3 mai, pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Efectul controalelor Direcţiei Antifraudă: localurile de pe litoral fiscalizează încasări zilnice de sute de mii de lei. Un club din Mamaia a înregistrat vânzări fiscalizate, în numerar, de peste 221.000 de lei într-o singură seară“, se arată în mesajul ANAF. 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a ataşat mesajului o fotografie cu două rapoarte generale ale clubului respectiv din Mamaia, din data de 1 mai, în care se specifică numerarul din sertar – 179.088 de lei, respectiv 42.115 lei, adică un total de 221.203 lei.

Inspectorii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală au aplicat amenzi de aproape două milioane de lei şi au confiscat venituri şi bunuri în sumă de 200.000 de lei, în urma unor controale făcute în mini-vacanţa de 1 Mai în ţară, cele mai multe abateri fiind constatate în cluburile din Mamaia.

Premierul a mai spus că evaziunea va fi combătută până în ultima zi a Guvernului, chiar dacă inspectorul fiscal a fost un personaj negativ, de la „jupuit cu foncirea“ a lui Moromete până la „legende şi fabule“ din mitologie, cum că personaje fictive merg cu sute de maşini şi blochează autostrada.

El a susţinut afirmaţia la o conferinţă pe teme turistice, unde a arătat că evaziunea fiscală este un fenomen negativ care afectează turismul de calitate şi competitivitatea, în contextul în care zeci de autoturisme ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au plecat în coloană din Bucureşti, pe autostradă, spre litoral şi au mers cu girofarurile pornite prin staţiuni, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii să vadă dacă există nereguli.

„Ştiam că bătălia nu va fi nici scurtă şi nici uşoară. Ştiam că, în România, inspectorul fiscal e un personaj negativ, de la «jupuit cu foncirea» a lui Moromete, care trebuie gonit din curte întotdeauna, până la personaje care se dovedesc fictive, care umblă cu sutele de maşini, blochează autostrada, şi alte legende şi fabule obişnuite în mitologia românescă“, le-a spus Ponta participanţilor.

El a precizat că aceste afirmaţii le face în special pentru participanţii români, pentru că nu ştie cum s-ar traduce în engleză «a jupui» a lui Moromete, dar şi-a arătat convingerea că mesajul va ajunge şi în afara României.

„Ştiu foarte bine că întotdeauna se va găsi un jurnalist prieten care să-i susţină pe cei care fac evaziune fiscală, că face şi el un ban. O să aud din nou povestea că: <<Ne mutăm în Bulgaria>>, sau într-o altă ţară, eu cred că nici în Bulgaria nu poţi să faci evaziune fiscală şi sigur e treaba guvernului de acolo“, a apreciat Ponta.

El a adăugat însă că ştie că nici ANAF şi nici alte instituţii ale statului nu sunt perfecte.

Vă mai recomandăm

VIDEO Inspectorii ANAF au descins la Vama Veche, huiduiţi de turişti. O maşină de la Fisc a fost atacată cu sticle, iar parbrizul i-a fost spart. Bonuri fiscale şi bancnote de 1 leu, puse pe lunetă

Mihaela Rădulescu l-a adus pe Felix Baumgartner la Mamaia. Ei au petrecut cu Inna în clubul unor milionari de top Forbes

Elliot din Franţa: „Atâta libertate ca la Vama Veche nu întâlneşti nicăieri“. Glume cu Mazăre pe litoral, de 1 Mai

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite