Ponta anunţă că pe 2 iunie va prezenta Parlamentului direcţiile viitoare de dezvoltare ale României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta, a anunţat că, la începutul lunii iunie, va prezenta Parlamentului „direcţiile viitoare de dezvoltare“ ale României.

„Pe 2 iunie la ora 16 voi prezenta Parlamentului direcţiile viitoare de dezvoltare“, scrie Ponta pe Twitter.

El îşi însoţeşte anunţul cu ultimele date ale Băncii Naţionale a României, care relevă că investiţiile străine directe au însumat 885 milioane de euro în primul trimestru, în creştere cu 55% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în martie volumul s-a dublat comparativ cu primele două luni din an la un loc, ajungând la 476 milioane euro.

Săptămâna viitoare va sosi în România delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE), miza principală a discuţiilor fiind Codul Fiscal, care prevede mai multe reduceri de taxe de la 1 ianuarie 2016.

De asemenea, liberalizarea gazelor plătite de populaţie şi starea sectorului de cărbune au fost mari probleme la precedenta vizită a FMI, din februarie, fiind, de fapt, principalul motiv pentru care Guvernul nu a convenit o scrisoare de intenţie.

Managementul companiilor de stat a fost şi el subiect „fierbinte“ în ultimii trei ani, ca şi situaţia Autostrăzii Sibiu-Piteşti, necesară pentru a completa coridorul IV european şi cerută de către Dacia, cel mai mare exportator din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite