PNL studiază propunerile BNR privind legea dării în plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lideriii grupurilor PNL din Senat şi Camera Deputaţilor vor discuta propunerile transmise de BNR cu privire la legea dării în plată, după care vor purta discuţii şi cu social-democraţii.

„Prioritate zero, la Senat, este legea dării în plată. Observaţiile din partea BNR au venit vineri, la Senat, la comisiile de specialitate, unde se află acum legea. Am mandatat liderii de grup ca astăzi la şedintele de grup să discute legea să vedem ce propuneri ale BNR se susţin şi care nu”, a declarat liderul PNL Alina Gorghiu.

Potrivit Mediafax, Alina Gorghiu a remarcat că unele propuneri ale BNR sunt în acord cu viziunea PNL, iar aletele nu sunt „binevenite”.

„Este important pentru că din punctul nostru de vedere este o lege care împarte riscul între bancă şi consumatori, pe care ne-o dorim foarte mult să devină realitate, indiferent dacă liderii de partide politice care şi-au asumat votul pe acestă lege, astăzi, se dau manipulaţi”, mai spus Gorghiu făcînd aluzie la afirmaţiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora ar fi fost „manipulat” atunci când a votat legea.

Dragnea a afirmat că de legea dării în plată trebuie să beneficieze doar persoanele fizice care au luat credit pentru a-şi construi o casă şi actul normativ să nu lase loc pentru speculaţii astfel încât de să profite dezvoltatorii imobiliari, mai transmite Mediafax.

Legea dării în plată ar urma să intre marţi în dezbaterea Comisiei de buget a Senatului, primă Cameră sesizată cu cererea de reexaminare. BNR a transmis vineri o scrisoare conducerii comisiei. Propunerile BNR se referă în special la introducerea unui plafon de 150.000 de euro al valorii locuinţei, condiţia că locuinţa să fie locuită de cel care a luat împrumutul, iar ratele împrumutaţilor să depăşească 65% din venit.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite