PNL: Pensiile speciale, inventate de PDSR prin 2001, vor fi eliminate săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Barbu, secretar general adjunct al PNL a anunţat că eliminarea pensiilor speciale ajunge la vot final în sesiunea extraordinară convocată de preşedintele României FOTO Facebook
Cristi Barbu, secretar general adjunct al PNL a anunţat că eliminarea pensiilor speciale ajunge la vot final în sesiunea extraordinară convocată de preşedintele României FOTO Facebook

Pensiile speciale au fost inventate de PDSR, actualul PSD, prin anul 2001, a spus Cristi Barbu, secretar general adjunct al PNL, precizând că eliminarea acestora va fi făcută săptămâna viitoare, când se va aproba proiectul iniţiat de PNL în urmă cu doi ani.

O scurtă istorie a pensiilor speciale sună cam aşa:

  • inventate prin 2001 de către PDSR, strămoşul actualului PSD
  • se acordă în baza unei legi speciale şi nu pe baza legii pensiilor
  • în prezent sunt vreo 7 legi care prevăd acordarea de pensii speciale pentru diverse categorii profesionale
  • cuantumul pensiei nu ţine cont de contribuţia plătită şi în multe cazuri suma pe care o primeşte pensionarul special ajunge să depăşească salariul pe care îl primea acelaşi om când muncea

Săptămâna viitoare, legea iniţiată de Partidul Naţional Liberal în urma cu mai bine de doi ani, ajunge la vot final în sesiunea extraordinară convocată de preşedintele României.

Avem majoritate şi vom elimina pensiile speciale aşa cum am promis!”, a scris Barbu pe pagina sa de Facebook.

Imagine indisponibilă

 

Sesiune parlamentară pentru eliminarea pensiilor speciale

PSD a hotărât să convoace o sesiune parlamentară extraordinară, pentru eliminarea pensiilor speciale, în ultima săptămână din luna ianuarie, a anunţat preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

„Astăzi am hotărât ca PSD să convoace o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în ultima săptămână din luna ianuarie, şi credem cu certitudine că din acest moment nu mai există un motiv din partea Guvernului PNL să nu pună în aplicare legea promovată de PSD şi promulgată astăzi de preşedintele României de dublare a alocaţiilor copiilor”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se va afla proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale care a fost dezbătut în luna decembrie în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor.

„Vom excepta pensiile de serviciu ale militarilor, pe care este exclus să le considerăm pensii speciale”, a conchis Marcel Ciolacu.

Numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii decembrie 2019, de 9.359 persoane, în creştere cu 1,9% (plus 175 de persoane) faţă de perioada similară din 2018, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice.

Cei mai mulţi, respectiv 3.878, erau beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, în cazul acestora înregistrându-se şi cea mai mare pensie medie, respectiv 18.716 lei, din care 17.409 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite