PNDR: Fondurile de 85 de milioane de euro pentru activităţi neagricole în mediul rural au fost epuizate. Fermierii au cerut 231 de milioane de euro

0
0

Agricultorii au depus cereri de finanţare de peste 213 milioane de euro pentru investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole în mediul rural (Submăsura 6.4), fondurile disponibile în acest an fiind solicitate integral înainte de termenul limită al sesiunii, a anunţat marţi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), instituţia responsabilă cu gestionarea fondurilor europene destinate dezvoltării rurale.

Selecţia proiectelor se va realiza în limita alocării disponibile în acest an, care este de 85 milioane euro.

„De la deschiderea sesiunii, în data de 28 iulie 2016, au fost depuse pentru finanţare prin această submăsură 1.241 de proiecte de investiţii, pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare de peste 213 milioane de euro“, se arată într-un comunicat al AFIR.

După încheierea evaluării de către experţii agenţiei, proiectele vor fi selectate în funcţie de punctajul obţinut la criteriile de selecţie de către fiecare proiect în parte, în ordine descrescătoare.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite