Plosceanu: În România consumul de energie este cu 50% mai mare decât media europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România consumul de energie este cu 50% mai mare decât media europeană, iar în loc să se investească în reabilitarea termică se alocă bani pentru subvenţionarea preţului gigacaloriei pentru încă 20 de ani, a declarat Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

Preşedintele ARACO a subliniat faptul că România consumă foarte multă energie. "Am constat în urma unui raport că în România consumul de energie este cu 50% mai mare decât media europeană. Este o nevoie de reabilitarea termică a clădirilor. Să ajungem să scădem acest consum de energie cu 40%, ceea ce înseamnă mult de la un procent de 70%", a explicat Plosceanu.

"În loc să se investească în reabilitarea termică se alocă bani pentru subvenţionarea preţului gigacalorie pentru încă 2 decenii", a afirmat Laurenţiu Plosceanu.

Oficialul ARACO a mai spus că a întâlnit multe bariere de ordin legislativ.

"În primul rând vorbim de lipsa unei politici ferme a eficienţei energetice. Directiva comunitară trebuie să ajungă în legislaţia", a afirmat Laurenţiu Plosceanu.

Un alt aspect pe care l-a menţionat Laurenţiu Plosceanu a fost modul deficitar în care s-au desfăşurat reabilitările termice.

În acelaşi timp şi modificarea legii performanţei energetice este prioritară, a mai spus Plosceanu.El a mai adăugat că salută iniţiativa autorităţilor de a creşte sumele alocate pentru proiectele de reabilitare termică", a mai zis Plosceanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite