Plafonul pentru IMM Invest, majorat de la 15 la 20 de miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a adoptat luni un proiect de ordonanţă de urgenţă care aduce modificări Programului IMM Invest, plafonul fiind majorat de la 15 la 20 de miliarde lei şi va fi implementată o perioadă standard de subvenţionare a dobânzii, de opt luni de la data acordării creditului.

A fost eliminată şi cerinţa prin care beneficiarii programului se obligau să nu disponibilizeze personalul existent până la data de 30 decembrie 2020, a mai spus Cîţu.

„Va trebui să reintroducem pe ordinea de zi ordonanţa de urgenţă privitoare la modificările IMM Invest. Practic ordonanţa de urgenţă se referă la creşterea plafonului de la 15 miliarde la 20 de miliarde”, a anunţat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de luni a Executivului.

Ministrul de Finanţei Florin Cîţu a explicat care vor fi modificările prevăzute în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

„Am luat în calcul observaţiile Consiliului Legislativ. Sunt câteva modificări importante:

- Creşterea plafonului de la 15 la 20 de miliarde, implementarea unei perioade standard de subvenţionare a dobânzii, de 8 luni de la data acordării creditului. Iniţial se duceau până la sfârşitul anului şi atunci este o perioadă standard de opt luni pentru toţi cei care beneficiază de acest program.

- Crearea unei posibilităţi ca microîntreprinderile şi aici am văzut o cerere care a venit de la microîntreprinderi şi întreprinderi mici pentru accesarea creditelor în linii de credit pentru finanţarea capitalului de lucru cu valori mai mari, de până la 5 milioane, nu ca până acum de un milion.

- Am eliminat cerinţa prin care beneficiarii programului se obligau să nu disponibilizeze personalul existent până la data de 30 decembrie 2020”.

Liberalul a conchis că „programul este mai flexibil” acum.

Proiectul de OUG care a fost adoptat luni de către Executiv vizează modificarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie – IMM INVEST ROMÂNIA, precum şi pentru modificarea şi completarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite