Peste 200 de clienţi cu credite în franci elveţieni au protestat în Bucureşti, cerând Legea conversiei la cursul istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de persoane au participat, duminică, în centrul Capitalei, la marşul clienţilor cu credite în franci elveţieni, protestând faţă de tergiversarea legii conversiei creditelor. Protestatatii au mers pe traseul Piaţa Victoriei, Banca Naţională a României (BNR), Palatul Parlamentului, scandând „Conversia, conversia“ şi „DNA să vină să vă ia!“.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că Parlamentul întârzie adoptarea Legii conversiei la cursul istoric. Aceştia susţin că legea dării în plată nu îi ajută, că plătesc rate duble faţă de momentul achiziţionării creditelor şi că nu vor să renunţe la casele lor.

Manifestanţii, unii dintre ei însoţiţi de copii, au scandat „Conversia, conversia“ şi „DNA să vină să vă ia!“. Pe pancartele purtate de protestatari se putea citi „BNR fără imunitate“ sau „Vrem conversia la data acordării“. La sediul BNR, protestatarii au lăsat, pe trepte, o coroană de flori şi au aprins lumânări.

„Marş pentru conversie! O lege pe care o aşteptăm de ani de zile! O lege care trebuie să fie corectă şi dreaptă! (...) Luptaţi pentru viitorul vostru şi al famillor voastre! Nu cerem decât ceea ce este corect, nimic în plus, nimic în minus!“, au scris iniţiatorii protestului pe Facebook.

image
image
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite