Peste 100.000 de noi locuri de muncă "verzi" vor fi create în România, până în 2050

0
Publicat:

Energia regenerabilă nu este doar despre un mediu mai curat, ci şi despre noi tehnologii şi crearea a peste 100.000 de noi locuri de muncă "verzi" în România, până în 2050, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet
Fechet: Peste 100.000 de noi locuri de muncă "verzi" vor fi create în România, până în 2050

"Mă bucur că reuşim din nou să încercăm să punem pe agenda publică, pe de o parte, noutăţile în materia tehnologiilor de mediu şi în acelaşi timp să discutăm încă o dată despre schimbări climatice, despre impactul pe care schimbările climatice îl au deja în România şi nu numai şi să sperăm că la sfârşitul acestor zile putem spune împreună că acest eveniment a fost unul de succes. Abia aştept să particip şi să văd fiecare expozant, să văd ce anume propune în cadrul acestui târg. (...) Atunci când vorbim despre energie verde, atunci când vorbim despre surse de energie regenerabilă, că e energie eoliană sau energie solară, nu discutăm doar despre un mediu mai curat, ci şi despre tehnologii şi despre locuri de muncă. Şi în scenariul 'România neutră', în care ne-am propus să ajungem până în anul 2050, vom avea cel puţin 100.000 de locuri de muncă noi, 100.000 de locuri de muncă 'verzi'", a spus Fechet.

Oficialul a transmis, totodată, că evenimentul Green Energy Expo & Romenvirotec 2024 are "în spatele acestor uşi, un număr impresionant de societăţi comerciale care ne vor prezenta cele mai noi tehnologii".

Cel mai mare târg de energii regenerabile şi protecţia mediului din România - Green Energy Expo & Romenvirotec - are loc în perioada 11-13 aprilie 2024, la Centrul Expoziţional Romexpo din Capitală.

Parteneri în organizarea şi promovarea acestui eveniment, Cancelaria prim-ministrului şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, îşi propun să-şi consolideze eforturile în promovarea sustenabilităţii şi inovaţiei în domeniul protecţiei mediului, prin oferirea unei platforme valoroase pentru schimbul de cunoştinţe şi bune practici la nivel internaţional, subliniind astfel angajamentul României faţă de politicile de mediu şi dezvoltare durabilă.

La târgul de la Romexpo vor participa peste 150 de branduri internaţionale şi locale din domeniile energetic şi protecţiei mediului, 40 de speakeri internaţionali şi locali şi vor avea loc demonstraţii de tehnologii şi echipamente pe teren exterior. De asemenea, evenimentul va oferi o varietate impresionantă de standuri şi expoziţii, inclusiv standuri de mari dimensiuni (400 mp).

Concomitent, va avea loc şi Forumul Internaţional de Mediu, organizat de publicaţia Infomediu Europa, în parteneriat cu cancelaria prim-ministrului şi MMAP, în cadrul căruia sunt programate sesiuni plenare, workshop-uri şi paneluri de discuţii, cu scopul de a aduce împreună lideri de opinie, experţi internaţionali, reprezentanţi ai Guvernului şi iniţiative private pentru a dezbate şi dezvolta soluţii sustenabile pentru provocările globale ale mediului. 

În urmă cu câteva săptămâni, Comisia Europeană preciza că statele membre trebuie să elimine treptat, până în 2040, sistemele de încălzire pe commbustibili fosili precum centralele termice și sobele pe lemne, pentru înlocuirea acestora cu pompe de căldură și, evident, instalarea lor fiind nevoie de 750.000 de instalatori la nivelul UE.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite