Patru companii vor deschide încă 40 de noi staţii de reîncărcare pentru maşini electrice până în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prizele pentru reîncărcarea maşinilor electrice se află doar în curtea importatorilor

BMW, Nissan, MOL şi E.ON au anunţat că se vor implica direct în următorii 3 ani în instalarea a încă 40 de noi staţii de reîncărcare pentru maşini electrice, de putere mare (50 kW), pe lângă cele 16 staţii deja funcţionale. În România mai funcţionează 114 de staţii de 22 kW.

Prima staţie de reîncărcare pentru maşini electrice de 50 kW a fost instalată la sediul BMW Group din Bucureşti în 2016, în aproximativ un an fiind puse în funcţiune încă 15 prin investiţi ale unor companii precum Lidl, Kaufland şi Renovatio.

Companiile E.ON, cu afaceri în sectorul utilităţilor, şi MOL, producător şi distribuitor de carburanţi, vor deschide, în cadrul unui parteneriat regional, 40 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în România până în 2020, cu fonduri primite prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei, a anunţat vineri compania petrolieră ungară.

În 23 iunie, Comisia Europeană a anunţat că proiectul NEXT-E a fost selectat pentru a primi fonduri prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei, cu o cofinanţare recomandată de 18,84 milioane euro pentru a susţine dezvoltarea unei reţele de încărcare a vehiculelor electrice.

În proiectul NEXT-E este implicat un consorţiu alcătuit din subsidiarele grupului german E.ON din Cehia, Slovacia, Ungaria şi România, şase subsidiare ale MOL, Hrvatska elekropriveda din Croaţia, PETROL din Slovenia şi Croaţia, Nissan şi BMW.

"Prin intermediul proiectului NEXT-E vor fi instalate 222 de staţii standard de încărcare rapidă (50 kW) şi 30 de staţii de încărcare ultrarapidă (150-350 kW), creându-se astfel o infrastructură esenţială pentru încărcarea vehiculelor electrice în Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi România", arată comunicatul.

În România vor fi instalate, în cadrul acestui proiect, 40 staţii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice, din care 19 vor fi instalate de către E.ON Energie România, iar 21 de staţii de către MOL România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite