Parlamentul din Ungaria a votat o lege care permite interzicerea activităţii Uber

0
0

Parlamentul din Ungaria a adoptat luni o lege care va permite interzicerea serviciilor de transport oferite de Uber, relatează Portfolio.hu. Lege prevede că autorităţile pot bloca temporar site-urile care oferă servicii ilegale de taximetrie, pentru o perioadă de până la 365 de zile.

Parlamentarii au votat legea cu 119 voturi pentru, 61 împotrivă şi trei abţineri. Prevederile au rolul să oprească serviciile de transport la cerere oferite de Uber. Propunerea a fost făcută de ministrul Dezvoltării, Miklos Sesztak, şi va fi responsabilitatea autorităţii pentru transporturi ”să facă temporar inaccesibile”aplicaţiile care asigură astfel de servicii şi site-urile care le promovează.

Interdicţia poate fi impusă dacă furnizorul de servicii de taximetrie nu respectă reglementările din decretul guvernului sau în lipsa autorizaţiilor necesare.

Există însă posibilitatea ca autorităţile să aplice o amendă, iar compania respectivă să îşi continue activitatea.

Blocarea activităţii va fi făcută şi monitorizată de Autoritatea Naţională pentru Media şi Telecomunicaţii.

Directorul operaţional al Uber în Ungaria, Zoltan Fekete, a criticat legea.

”Uber îşi menţine opinia că interzicerea şi blocarea noilor tehnologii, doar pentru că nu pot fi înscrise în reglementările învechite, nu este o soluţie bună”, a afirmat Fekete.

El s-a referit la recomandări recente ale Comisiei Europene, care cer statelor membre să adopte reglementări adaptate, în locul interdicţiilor, atunci când este vorba despre economia colaborativă.

La începutul lunii iunie, Comisia Europeană a prezentat recomandări care să susţină implicarea cu încredere a consumatorilor, companiilor şi autorităţilor publice în economia colaborativă.

Potrivit Executivului UE, aceste noi modele de afaceri pot avea o contribuţie importantă la crearea de locuri de muncă şi la creşterea economică din Uniune.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite