Parcările de reşedinţă din Bucureşti se scumpesc. Ce sume consistente vor plăti şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Preţul unei parcări de reşedinţă din Capitală va creşte până la 600 de lei pe an, de la 60-80 de lei, în prezent, în funcţie de zonă, conform unui proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit Economedia.ro, preţul unei parcări de reşedinţă va fi de 600 lei / an pentru zona A, 500 lei / an pentru zona B, 400 lei / an pentru zona C şi 300 lei / an pentru zona D.

Sursa citată precizează că, noile taxe se aplică începând de anul viitor.

Solicitarea privind creşterea taxelor de parcare a venit din partea primarilor de sector, care au considerat că responsabilitatea de a deţine o maşină trebuie să fie însoţită de o contribuţie corectă la bugetele autorităţilor locale, care să permită dezvoltarea de servicii de parcare decente.

„Tariful pentru un loc de parcare de reşedinţă în Bucureşti e ridicol. Cel mai scump, în zona A, era 84 de lei/an sau 24 de bani/zi sau 2 bani pe metru pătrat pe zi. Spaţiul public într-un oraş atât de aglomerat e evident mult mai valoros. Şi asta se vede în preţurile pentru locurile de parcare create de piaţa liberă.”, afirmă primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

„Le mulţumesc consilierilor generali că au reparat, în sfârşit, o absurditate care s-a tot perpetuat din cauza lipsei de asumare a foştilor reprezentanţi. Le mulţumesc pentru semnalul clar transmis – Bucureştiul e în primul rând un oraş pentru oameni, nu putem subvenţiona la nesfârşit deţinerea de maşini.”, a transmis Mihaiu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite