OUG pentru modificarea Codului Fiscal a trecut de comisia de buget a Senatului. Ce firme vor fi exceptate de la 1% impozit pe cifra de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de buget a Senatului a dat miercuri raport de adoptare Ordonanţei pentru modificarea Codului Fiscal, însă amendamentele adoptate aduc schimbări importante pentru anumite firme.

Unul dintre amendamente prevede că firmele care au un capital social subscris de minimum 45.000 de lei şi cel puţin 2 angajaţi pot opta, de la 1 ianuarie 2018, pentru impozit pe profit de 16%, în loc să aplice impozit pe cifra de afaceri de 1%. Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal a majorat plafonul sub care firmele aplică impozitul pe cifra de afaceri, de la 500.000 de euro la 1 milion de euro.

„Am considerat în Comisie că este corect să lăsăm la decizia companiilor, să opteze pentru una dintre cele două variante: impozit pe cifra de afaceri sau pe profit, cu anumite condiţii – să aibă capital social de minim 45.000 de lei şi să aibă minim doi angajaţi. Ştim foarte bine că sunt companii care nu au niciun angajat declarat şi prin această măsură scoate la lumină undeva la, am spus eu, 200.000 de locuri de muncă", a spus preşedintele comisiei de buget, senatorul PSD Eugen Teodorovici, potrivit News.ro.

Alte amendamente adoptate în comisie prevăd majorarea plafonului de deductibilitate la cheltuielile cu dobânda de la 200.000 euro, cum stabilise Executivul, la 3 milioane de euro şi reţinerea la sursă a impozitului aferent câştigurilor obţinute din jocurile de noroc. 

„A fost o propunere venită din ambele părţi – şi cei care sunt din zona jocurilor de noroc, şi cei de la Finanţe. Este o chestiune mai veche care reglează un lucru normal, ca cei care sunt organizatori să facă acele reţineri şi le virează statului fără să stea Fiscul după fiecare pentru fiecare sumă infimă”, a mai spus Teodorovici.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite