OTP Bank, obligată să restituie comisionul de acordare şi dobânda contractuală percepută unor clienţi cu credit în franci elveţieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OTP Bank

OTP Bank trebuie să restituie către doi clienţi care au contractat un credit în franci elveţieni atât comisionul de acordare a împrumutului, cât şi dobânda contractuală percepută, potrivit unei decizii definitive date de Tribunalul Bucureşti, potrivit avocatului Adrian Cuculis, care îi reprezintă pe cei doi clienţi.

Tribunalul Bucureşti a admis apelul şi, astfel, a schimbat sentinţa de fond prin care judecatoria a respins cererea de constatare a caracterului abuziv al clauzelor de dobânda şi comision de acordare, a arătat Cuculis. 

Astfel, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, OTP Bank trebuie să restituie unei familii din Bucureşti suma de 480 de franci elveţieni, reprezentând comisionul de acordare a creditului, dar şi dobânda legală aferentă acestei sume. În plus, banca va restitui clienţilor şi sumele percepute cu titlu de dobândă pentru procentul de dobândă de 7%, precum şi dobânzile legale aferente acestei sume de la data încasării lor şi până la data restituirii.

„Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută al clauzelor prevăzute la art. 8.1 teza a II a şi a III a şi la art. 9.1 lit.a) privind comisionul de acordare, din contractul de credit nr. C2204/1600/1252/21.08.2006. Obligă pârâta să restituie reclamanţilor suma de 480 CHF, precum şi dobânda legală aferentă acestei sume, calculată de la data încasării şi până la data restituirii. Obligă pârâta să restitui reclamanţilor sumele percepute începând cu data intrării în vigoare a OUG nr.174/2008 cu titlu de dobândă pentru procentul de dobândă de 7% prevăzut la clauza 8.1 teza I, precum şi dobânzile legale aferente acestei sume de la data încasării lor şi până la data restituirii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Definitivă“, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite