Orban: UE a aprobat schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, la Turnu Măgurele, că a fost aprobată de către Comisia Europeană schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafeţele au fost afectate de secetă. El a precizat că, după publicarea OUG, fermierii se pot adresa Ministerului Agriculturii în termen de zece zile, iar acesta trebuie să transmită despăgubirile.

„Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă. În urma aprobării de către Comisia Europeană a solicitării de ajutor de stat formulată de Guvernul României, astăzi se va publica OUG prin care Guvernul a alocat sumele necesare pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror suprafeţe sau culturi au fost afectate de secetă. Imediat cu publicarea ordonanţei, orice fermier se poate adresa Ministerului Agriculturii şi structurilor Ministerului Agriculturii, în termen de zece zile trebuie să formuleze solicitarea, iar Ministerul Agriculturii trebuie să transmită despăgubirile către fermierii afectaţi”, a declarat Ludovic Orban, la Turnu Măgurele.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a afirmat, în 24 august, că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind acordarea de despăgubiri fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă. Programul are un buget de 850 de milioane de lei, pentru aproximativ 34.400 de fermieri şi o suprafaţă afectată de 1,16 milioane de hectare.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite