Orban: Planul de relansare va schimba strategia de dezvoltare a României. În maximum o lună îl vom pune în practică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO News.ro
Ludovic Orban FOTO News.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că planul de relansare economică va schimba strategia de dezvoltare a României şi le-a cerut miniştrilor ca până la finalul săptămânii să finalizeze toate actele normative necesare, pentru ca în maxim o lună planul să fie pus în practică.

„Acest plan va schimba strategia de dezvoltare a României, va schimba viziunea asupra modului în care România trebuie să se dezvolte, să se modernizeze şi să îşi crească competitivitatea pe plan internaţional. Sunt convins că prin acest plan vom reuşi să asigurăm o dezvoltare accelerată a României, o creştere economică care să fie dezvoltată pe piloni sustenabili”, a spus Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern.

El le-a solicitat miniştrilor să finalizeze toate proiectele de acte normative necesare pentru implementarea tuturor măsurilor prevăzute în program.

„Solicit finalizarea actelor normative până la finalul săptămânii, astfel încât într-un termen de maxim o lună să avem toate instrumentele pentru punerea în practică a programului de investiţii şi relansare economică”, a menţionat premierul.

Ludovic Orban le-a mai cerut miniştrilor să găsească sursele de finanţare ale măsurilor, atât la nivel european, cât şi din partea unor finanţatori instituţionali.

„Ministerul Finanţelor, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Afacerilor Externe trebuie să fie implicaţi în continuare în asigurarea adoptării deciziilor favorabile României la nivel european şi în toate procedurile care trebuie derulate la nivel european, de la aprobarea de scheme de ajutor de stat, la toate procedurile pentru accesarea fondurilor europene care vor fi la dispoziţia României, dar şi identificarea de resurse suplimentare de la finanţatori instituţionali, pentru a putea să asigurăm suportul financiar pentru acest program ambiţios”.

Citeşte şi:

Planul uriaş de relansare economică: măsuri pentru angajaţi şi companii, mii de kilometri de autostradă, investiţii în energie, irigaţii, şcoli, spitale

Planul de relansare economică: 3.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres şi 3.000 de kilometri de cale ferată, până în 2030. Noi porturi şi aeroporturi

Planul de relansare economică: 2.500 de şcoli reabilitate, 180 de noi grădiniţe, 40 de noi campusuri şcolare, 30 de noi cămine studenţeşti

Planul de relansare economică: Trei noi spitale regionale, până în 2027. Investiţii de 17 miliarde lei în spitale judeţene, orăşeneşti şi centre medicale din rural

Planul de relansare a economiei: Construirea Canalului Siret – Bărăgan şi reabilitarea infrastructurii de irigaţii 

Planul de relansare a economiei: Cât vrea să investească statul în sportul de performanţă

 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite