Orban: Ieri s-a pornit o sarabandă de proiecte care aruncă în aer bugetul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO gov.ro
Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că marţi, politicieni care au rămas „repetenţi timp de trei ani cât au fost la guvernare”, au creat o sarabandă de proiecte care aruncă în aer bugetul României. Guvernul a decis să îşi asume răspunderea pe Legea bugetului de stat şi pe modificarea OUG 114.

„Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege: Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia romanească. Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă şi indispensabilă pentru atingerea obiectivului de a reuşi pană pe 31 decembrie să oferim României un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realităţile economice şi să ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme sau autorităţi locale să ştie la ce să se aştepte pentru 2020”, a declarat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, o dezbatere în Parlament pe Legea bugetului de stat ar însemna ca bugetul pentru 2020 să nu fie adoptat până la finalul anului.

„Este dificil ca printr-o dezbatere normală în Parlament să putem finaliza bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de stat în termenul pe care l-am stabilit. Angajarea răspunderii va permite fiecărui parlamentar să prezinte amendamente. Va trebui să analizăm fiecare amendament”, a adăugat Orban. 

Principalele declaraţii:

- OUG 114 se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor, fiind o ordonanţă care a afectat aproape toate domeniile de activitate.

- Dacă noi nu ne angajăm răspunderea (pe proiectul de buget - n. red.), există riscul să rămână în vigoare foarte multe prevederi nocive, care vor adânci dezechilibrele macroeconomice.

- Ieri s-a pornit o sarabandă de proiecte de lege fără nicio fundamentare economică care crează cheltuieli bugetare şi aruncă în aer bugetul României

- Sunt două proiecte, unul de dublare a alocaţiilor şi unul de reducere a TVA, cu impact de peste 18 miliarde, care ar duce deficitul de la 3,6%, la 5,7%.

- Nu putem accepta să aruncăm în aer România, doar pentru că nişte politicieni, carer au rămas repetenţi în trei ani de guvernare au decis să arcunce în aer bugetul României.

- Nu renunţ la angajamentul nostru de a duce România în direcţia corectă

- Guvernul nu acceptă populismele PSD şi nu va accepta să facă praf bugetul României doar pentru intenţia de răzbunare a unor politic ieni care şi-au bătut joc în ultimii ani.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite