PSD face jocul PNL: Dublarea alocaţiilor pentru copii, adoptată în comisia de muncă. Vot decisiv, miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alocatii

Deputaţii din comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a votat, marţi, un raport de adoptare pentru proiectul de lege care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii. Iniţiativa aparţine parlamentarilor PSD, care deţin majoritatea în comisie.

Alocaţiile ar putea creşte de la 150 lei la 300 lei, dacă legea este adoptată şi promulgată.

Cuantumului alocaţiei de stat pentru copii ar urma să fie următorul:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Amendamentul pentru dublarea alocaţiilor a fost propus de preşedintele Comisiei pentru muncă, deputatul PSD Adrian Solomon.

Marţi, în comisia pentru muncă au fost 16 voturi pentru şi 6 abţineri. S-au abţinut de la vot parlamentarii PNL.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe 11 martie. Miercuri, iniţiativa legislativă intră la vot în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

De anul acesta, copiii de până la doi ani primesc o alocaţie de 300 de lei pe lună, iar cei de până la 18 ani primesc 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau în 2018. Dublarea alocaţiilor a fost propusă de liberali, măsură care a fost adoptată cu afectarea deficitului bugetar.

Acum, premierul Premierul Ludovic Orban îi critică pe social-democraţi, spunând că au stat trei ani la guvernare şi puteau să majoreze alocaţiile pentru copii în această perioadă, dar nu au făcut-o, decât tot la propunerea venită din partea PNL.

 „Acum PSD încearcă să ne copieze pe noi. Cred că această competiţie va fi înţeleasă aşa cum trebuie de toţi românii. PSD a fost trei ani la guvernare. PSD putea în trei ani de guvernare să majoreze alocaţiile pentru copii. Cu toate acestea, alocaţiile au fost majorate de către PNL. Orice fac acum arată că n-au fost în stare timp de trei ani de guvernare să facă absolut nimic decât să facă praf bugetul, să declanşeze cheltuieli nesăbuite, să sifoneze banul public, să-şi angajeze rudele, pilele şi toţi neisprăviţii în administraţia publică, iar acum încearcă să mai obţină încrederea unor oameni venind cu iniţiative populiste pentru care nu există niciun de suport bugetar”, a spus Orban, săptămâna trecută.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite