Oprea: Cele două fabrici de armament din Cugir vor putea realiza produse standard NATO

0
0
Publicat:

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a vizitat vineri cele două fabrici de armament din oraşul Cugir, Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme, despre care a spus că este încrezător că vor putea realiza produse standard NATO.

Ministrul Economiei, Radu Oprea
Ministrul Economiei, Radu Oprea

Am venit să verific programul de investiţii, pentru că ambele fabrici au buget din partea Ministerului Economiei. Da, lucrurile se schimbă foarte rapid la UM Cugir (...). Şi-a plătit toate datoriile către bugetul de stat, caz unic în ultima perioadă, şi lucrurile se schimbă rapid. Am văzut noile investiţii, în linia de vopsire, în partea de tratament termic (...). Pot să vă spun că folosesc banii cu înţelepciune. Au un plan foarte bine definit, sunt cu profit operaţional şi cu profit în acest moment, gândesc în viitor, gândesc cum să aibă o energie mai ieftină, să monteze panouri fotovoltaice. Deci, este un management performant", a declarat ministrul.

Oprea a adăugat că a vizitat şi Fabrica de Arme, unde se încearcă să se aducă tehnologie nouă.

Sunt mult mai încrezător după ce am văzut fabrica, după ce am văzut oamenii din fabrică, că putem să aducem produse noi, standard NATO, în oricare dintre aceste două fabrici şi să fim productivi, să fim foarte competitivi, cu posibilitate de a livra şi a dota ministerele de forţă din România, dar şi de a exporta", a spus ministrul Economiei.

El a punctat că, în prezent, se poartă discuţii cu mai mulţi potenţiali parteneri, care să vină cu tehnologia necesară.

Eu cred că într-un timp scurt vom putea să facem anunţuri importante pentru oraşul Cugir", a mai spus Oprea.

Întrebat ce poate să spună despre un potenţial contract cu o firmă nemţească, acesta a răspuns că o să dea detalii în curând.

Atâta timp cât suntem în discuţii, cât suntem în negocieri, n-am să intru în detalii", a spus ministrul, care a precizat că partenerii germani au fost deja în vizită la Cugir.

„Suntem în negocieri, ceea ce înseamnă că suntem într-un progres", a conchis ministrul Economiei.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în UM Cugir şi Fabrica de Arme. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite