Oficial american: SUA vor majora livrările de gaze lichefiate către Europa

0
Publicat:

SUA vor majora cantităţile de gaze lichefiate trimise către Europa, pentru a ajuta statele să treacă această iarnă cu bine, a declarat un oficial american pentru Agerpres.

SUA va majora cantitățile de gaze lichefiate furnizate UE Foto Shutterstock
SUA va majora cantitățile de gaze lichefiate furnizate UE Foto Shutterstock

Don Graves, fost consilier al preşedintelui Joe Biden, actual secretar adjunct al Departamentului Comerţului al Statelor Unite ale Americii a venit la Bucureşti împreună cu o delegaţie de peste 100 de oficiali şi reprezentanţi ai mediului de afaceri american pentru a participa la conferinţa Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii (ITU), pentru a discuta cu oficialii români despre întărirea relaţiilor bilaterale, precum şi pentru a căuta posibilităţi de colaborare cu firme româneşti.

România are un potenţial deosebit, resurse autohtone şi oameni bine pregătiţi pentru a atrage cât mai multe investiţii americane şi pentru a fi o poartă de intrare în regiune, spune oficialul de la Washington.

„Aşa cum am spus, noi, în Statele Unite, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că protejăm securitatea economică şi energia pentru Europa, inclusiv pentru această parte a Europei, sudul şi estul Europei. Este foarte important să stăm împreună, ca parteneri. De aceea Statele Unite s-au alăturat Consiliului UE-USA pentru Energie, pentru a găsi metode specifice de a trece cu bine această criză creată de Rusia şi nu de altcineva.

Este important să facem două lucruri. Primul: să facem tranziţia cât de repede putem către regenerabile, ştim că este ceva ce UE şi ţările membre ale UE fac deja singure şi cu ajutorul nostru, dar şi să găsim soluţii să trecem peste următoarele luni, care ar putea fi mai dificile, din cauza preţurilor mari şi din cauza deficitului de aprovizionare.

Statele Unite fac tot ce pot pentru a identifica surse adiţionale de energie, inclusiv petrol şi gaze, dar, de asemenea, trebuie să avansăm cât mai repede spre noile tehnologii, precum aceste mici reactoare modulare, despre care noi credem să sunt soluţia optimă atât pe termen mediu, cât şi pe termen lung pentru ţări ca România şi pentru alte ţări europene”, a declarat oficialul pentru Agerpres.

Oficialul american a afirmat că președintele Joe Biden deja a vorbit cu liderii europeni, cu preşedinţii şi cu şefii de guverne din statele europene şi şi-a luat angajamentul să majoreze cantităţile de LNG. „În acelaşi timp, lucrăm cu partenerii noştri din toată lumea să găsim surse alternative de petrol şi gaze. Am făcut-o deja şi credem că vom continua să găsim noi surse de energie pentru a ajuta Europa în urma aceste invazii nedorite. Nu am fi fost în această situaţie fără Vladimir Putin. Deci vom face tot ce ne stă în putinţă - şi restul lumii lucrează cu noi - să ajutăm Europa să aibă tot ce îi trebuie să treacă cu bine peste această iarnă”, a adăugat Graves.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite