Oamenii de afaceri cer stoparea crizei politice: România are reale oportunităţi pentru a crea bazele unei dezvoltări durabile. Nu trebuie puse în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Criza politică ce durează deja de câteva săptămâni şi situaţia actuală dificilă din domeniul sănătăţii creează condiţii din ce în ce mai dificile pentru mediul de afaceri din România şi duc la o pierdere suplimentară a încrederii în sectorul privat, avertizează reprezentanţii Camerei de Comerţ româno-germane (AHK România).

„Situaţia sanitară din ţară este dramatică, iar impactul direct asupra economiei este clar vizibil şi continuă să se agraveze. În prezent, îşi pierd viaţa în medie aproape 500 oameni în fiecare zi. Este de neînţeles cum pot fi purtate dispute politice în acest moment în loc să se ajungă la un consens politic. Cu atât mai mult, factorii de decizie politică sunt chemaţi să ofere condiţii-cadru sigure şi stabile, să găsească soluţii concrete pentru ieşirea din actuala criză şi să îşi asume responsabilitatea.”, transmit reprezentanţii AHK România.

Potrivit acestora, având în vedere provocările, dar şi oportunităţile globale şi regionale, România ar putea fi unul din învingători, mai ales în contextul finanţărilor care urmează să vină din partea UE, dacă se asigură stabilitatea necesară, o direcţie clară şi dacă se pun în aplicare soluţii concrete. 

„Din nefericire, reprezentanţii mediului de afaceri german au în prezent impresia că se întâmplă exact contrariul, iar măsurile necesare ieşirii din impas sunt inexistente.”, susţine sursa citată.

„În acest context, facem apel la toţi factorii de decizie politică să găsească o cale de ieşire din situaţia actuală cât mai curând posibil. 

Este vorba de a lucra împreună în mod constructiv pentru formarea unui guvern stabil, capabil să acţioneze, să readucă ţara pe drumul cel bun şi să abordeze provocările imense. 

Prin implementarea agendei de reforme şi a proiectelor susţinute din fondurile UE, România beneficiază de reale oportunităţi pentru a crea bazele unei dezvoltări pozitive şi durabile a ţării. Această oportunitate nu trebuie să fie pusă în pericol de nimeni şi de nimic.”, transmite AHK România.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi, totodată, cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în anul 2002, AHK are peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite