O nouă fabrică se construieşte în România: este nevoie de 500 de angajaţi

0
Publicat:

O nouă fabrică se va construi în România, în urma unei investiţii de 45 de milioane de euro, pentru începerea producţiei fiind nevoie de 500 de angajaţi.

Clădire în construcţie pe marginea unui drum judeţean
O nouă fabrică se va construi în România

Grupul german Continental a anunțat lansarea construcției unei noi fabrici de producție la Sibiu, în urma unei investiții evaluate la 45 de milioane de euro. Această investiție este parțial susținută de fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească, notează profit.ro.

Noua fabrică va avea o suprafață de peste 15.000 m². Din această suprafață, 6.500 m² sunt alocați zonei de producție, iar restul este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum și a altor spații adiționale.

Începerea producției a fost gândită pentru primăvara anului 2026, pentru demararea producţiei fiind nevoie de 500 de angajaţi, pe lângă cei 4.500 pe care îi are deja grupul Continental în România.

În februarie, Continental anunţa că va face concedieri, ca măsură în cadrul planului de restructurare. Reducerea de personal era programată pentru personalul care se ocupă cu cercetarea şi dezvoltare (R&D) în cadrul diviziei sale de automotive, măsura făcând parte dintr-o restructurare mai amplă a acestei divizii, transmite compania.  

Cel târziu până la sfârșitul anului 2025, un număr dintre cele 82 de locații de dezvoltare actuale ale sectorului grupului vor fi optimizate, infrastructurile sale existente vor fi mai bine utilizate prin punerea în comun a unităților de dezvoltare și vor fi valorificate sinergiile în procesele de lucru. Măsurile de eficiență vor afecta aproximativ 1.750 de locuri de muncă în întreaga lume, inclusiv 380 la filiala de software Elektrobit. Ajustările vor fi implementate treptat și cât mai responsabil din punct de vedere social, în conformitate cu condițiile locale”, se arăta în documentul citat.

Continental, companie care este prezentă şi în România, a avertizat încă din luna noiembrie că va elimina mai multe mii de posturi la nivel mondial în cadrul diviziei de automotive, pentru a putea realiza economii de 400 de milioane de euro pe an începând din 2025.

Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume, dintre care 59.000 în Germania.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Potrivit Bloomberg, Continental AG își va reduce efectivele pe plan mondial cu 7.150 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 4% din total.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite