O nouă fabrică a fost inaugurată în România

0
Publicat:

O nouă fabrică a fost inaugurată în România, de data aceasta de către unul dintre cei mai cunoscuți producători de fashion din Italia, scrie profit.ro.  

Foto Uniqa.ro
Foto Uniqa.ro

Brandul de lux Prada a inaugurat o fabrică în Sibiu, construită în Zona Industrială Vest pe un teren în suprafață de 31.000 metri pătrați. 

Pentru acest proiect, italienii au virat, într-o primă etapă, 25,2 milioane lei. Date asumate cu Ministerul Finanțelor indică însă o investiție totală de circa 19 milioane euro (15,66 milioane euro cheltuieli eligibile și 3,24 milioane euro cheltuieli neeligibile), pentru o investiție care va genera 331 locuri de muncă și care va avea în spate și un ajutor de stat de 7,83 milioane euro.

La începutul acestui an, Prada a cumpărat pachetul de 20% de la antreprenoarea locală Andreea Sabău, devenind astfel singurul proprietar al fabricii de încălțăminte Hipic Prod Impex de la Sibiu.

La jumătatea lunii august, grupul italian de lux Prada anunța că vrea să obţină o evaluare de cel puţin 1 miliard de dolari într-o a doua listare la Milano şi că lucrează cu Goldman Sachs Group pentru pregătirile preliminare, potrivit unui articol publicat de Bloomberg, preluat de Reuters.

Listarea va avea loc probabil anul viitor, compania dorind să strângă fonduri prin vânzarea de noi acţiuni la Milano, se arată în articol, care citează persoane familiarizate cu problema.

O listare dublă în Europa ar ajuta grupul de lux listat la Hong Kong să-şi lărgească baza de investitori, deoarece unele fonduri pot investi doar în acţiuni europene sau americane.

Preşedintele Prada, Paolo Zannoni, a declarat luna trecută că o listare secundară la Milano este o posibilitate, dar nu o prioritate pentru Prada, adăugând că nu a fost luată nicio decizie în această privinţă.

Co-directorul general Miuccia Prada şi soţul ei, omul de afaceri italian Patrizio Bertelli, este puţin probabil să-şi reducă participaţia la companie. Cei doi au o participaţie de 80% la companie.

Prada şi consilierii săi lucrează la complexitatea listării duale Hong Kong-Milano şi nu au fost luate decizii finale cu privire la momentul sau dimensiunea acesteia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite