O mare bancă europeană, cu activitate în România, pregăteşte 10.000 de concedieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UniCredit Bank

Grupul italian UniCredit, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat că ia în considerare un nou val de concedieri, care ar putea viza până la 10.000 de angajaţi, scrie Bloomberg.

Banca vizează tăierea a circa 10.000 de posturi, dar numărul final de locuri de muncă luate în vedere pentru restructurare nu a fost încă bătut în cuie şi ar putea fi mult mai mic.

Concedierile vor implica angajaţi din Italia, unde banca are cel mai mare număr de angajaţi, dar şi din alte ţări.

UniCredit vizează de asemenea reducerea costurilor de operare cu până la 10%.

Toate aceste măsuri sunt parte a unui nou plan strategic care va fi dezvăluit în decembrie, potrivit unor surse familiare cu această situaţie.

CEO-ul Jean Pierre Mustier lucrează la stabilirea unui nou set de ţinte, după ce planul anterior de restructurare pe trei ani a depăşit ţintele de reducere a costurilor stabilite.

UniCredit se alătură altor mari bănci europene care reduc costurile şi taie locuri de muncă, după ce mai mulţi ani cu dobânzi mici şi negative au pus presiune prelungită pe venituri.

Deutsche Bank plănuieşte de asemenea să taie 18.000 de posturi, în timp ce Societe Generale a anunţat în aprilie planuri să taie 1.600 de locuri de muncă la nivel global.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite