O foarte veche firmă europeană își mută o parte din producție în Asia. Produsele sale se vor fabrica în Indonezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costul pianelor produse în Asia va fi cel puțin la jumătate decât în ​​Cehia, relatează portalul e15.cz.

image png

O parte din producția de piane cehe Petrof este transferată în Indonezia, relatează portalul e15.cz citând pe proprietarul și președintele companiei, Zuzana Ceralova-Petrofova.

Costurile forței de muncă, care sunt din ce în ce mai puțin calificate, costurile cu energia și materialele au crescut semnificativ în ultimii ani. Deja ne luptăm să concurăm cu firmele din Asia care sunt capabile să producă instrumente muzicale mult mai ieftin. Așa că am decis că vom oferi oportunitatea de a produce cele mai ieftine modele de piane în Indonezia”, a spus Ceralova-Petrofova.

Producția de piane marca Petrof este de așteptat să înceapă în Indonezia în a doua jumătate a anului. Costul lor va fi cel puțin jumătate decât în ​​Cehia. În același timp, producția de piane va continua și la fabrica companiei din Hradec Kralove, în partea de est a Republicii Cehe. Acolo vor fi asamblate cele mai scumpe modele, inclusiv piane de concert.

În Indonezia, aproximativ 300 de piane Petrof sunt planificate să fie produse în 2024. În viitor, producția va crește la 2.000 de piane pe an. Produsele vor fi vândute în Europa, Asia de Sud-Est, precum și în SUA.

Firma Petrof a fost fondată în 1864. Volumul său de vânzări în 2022 s-a ridicat la 247 de milioane de coroane (aproximativ 11 milioane de dolari), iar profitul său net a fost de 8,7 milioane de coroane (aproximativ 380 de mii de dolari). O lovitură gravă pentru afacerea companiei a fost conflictul din Ucraina și întreruperea ulterioară a furnizării pianelor către Federația Rusă. Firma a suferit daune semnificative și din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la reducerea vânzărilor de produse în China. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite