O companie a găsit soluţia pentru depistarea maşinilor parcate neregulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprirea auto interzisă parcare neregulamentară ridicare maşini Sursa Primăria Constanţa

O companie specializată în echipamente video de reţea a găsit o soluţie de detecţie automată a vehiculelor parcate neregulamentar, bazată pe tehnologie de analiză video avansată.

Indiferent că parchează în zone interzise, că blochează căi pietonale şi pentru biciclete sau că depăşesc timpul maxim de parcare sau staţionare permis, aceştia constituie – direct sau indirect – impedimente serioase pentru toţi ceilalţi participanţi la trafic şi, mai presus de toate, pentru mijloacele de transport public şi echipajele de intervenţie în cazuri de urgenţă.

Desigur, există metoda clasică, bazată pe detaşarea de personal autorizat pe teren, care să monitorizeze fizic diverse zone şi să ia măsurile adecvate acolo unde acest lucru se impune. 

Problema este că această abordare presupune un necesar uriaş de forţă umană, care la rândul său este de multe ori coruptibilă. Din aceste motive,  nu a avut niciodată rezultate excelente, iar ineficienţa sa este şi mai uşor de observat în aglomerările urbane, puternic motorizate, de astăzi.

Astfel că, Axis Communications propune o alternativă, sub forma unei soluţii de monitorizare continuă şi detecţie automată a vehiculelor parcate neregulamentar.

„Rulând ca soluţie de analiză la nivelul camerelor video IP, AXIS Parking Violation Detection permite analizarea a sute de străzi sau zone prin intermediul unui singur sistem de management video (VMS).

Soluţia recunoaşte în mod automat încălcarea regulilor privind parcarea şi transmite alerte autorităţilor responsabile, care pot interveni rapid, precis şi numai acolo unde este necesar, pentru a lua măsuri. Se obţine în acest fel o reducere considerabilă a resursei umane necesare”, a informat compania.

Mai mult decât atât, se adaugă o eliminare a riscului de corupere a personalului din teren, care nu mai are de această dată şi atribuţia de a culege probe împotriva celor care comit astfel de contravenţii, ci doar pe aceea de a aplica sancţiunile corespunzătoare, pe baza probelor culese în mod automat de tehnologie şi stocate la nivel central.

Acestea pot fi colectate cu uşurinţă astfel încât să respecte regulile de confidenţialitate în vigoare, prin utilizarea funcţiei zoom oferite de camerele PTZ sau prin mascarea elementelor care nu prezintă interes.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite